Je jasné, že se dřív nebo později dočkáme GTA VI. Otázkou však je, kdy k tomu dojde. Samozřejmě na internetu naleznete spousty teorií, které datum vydání nadcházejícího GTA nějakým způsobem předpovídají, ale co si budeme povídat, nejsou příliš důvěryhodné. Vydavatel Take-Two Interactive nyní však zveřejnil svůj finanční plán, který naznačuje, že bychom se hry mohli dočkat ve fiskálním roce 2023.

Finanční plán zahrnující předpokládané marketingové výdaje na příštích pět let totiž ukazuje, že společnost plánuje utratit více než 89 miliónů dolarů během svého finančního roku 2023. Toto období začíná 1. 4. 2023 a končí 31. 3. 2024, přičemž během něho dojde k zdvojnásobení marketingového rozpočtu oproti ostatním ročníkům. Podle analytika Jeffa Cohena z investiční společnosti Stephens je rozpočet vyhrazen pravděpodobně na Grand Theft Auto VI.

Cohen poukazuje na předchozí finanční plán, kde marketingový rozpočet přesně předpovídal vydání her ještě před jejich oznámením, přičemž Red Dead Redemption 2 byla jednou z nich. I když se časová osa může v průběhu pětileté prognózy měnit, zdá se pravděpodobné, že současný plán Take-Two je vydat GTA VI deset let po vydání GTA V. Nesmíme však zapomínat, že tento rozpočet může sloužit i pro jiné účely a na fakt, že Take-Two pánuje během nadcházejících pěti let vydat 93 různých her, z nichž 63 je popsáno jako standardní velká hra.

Jeden z důvodů, proč vydání nového Grand Theft Auto trvá tak dlouho, může být i masivní úspěch GTA Online. Take-Two Interactive zároveň oznámilo, že se GTA V od jeho vydání prodalo už 130 miliónů kusů, což představuje více než 40 % všech prodejů série GTA.

Kdy podle vás vyjde Grand Theft Auto VI?