U Indiana máme tu čest vám představit novou českou hru, která by měla zaujmout hráče SimCity a Cities: Skylines. Zlin City: Arch Moderna je jedinečná a vizuálně úchvatná hra, která se odehrává ve 30. a 40. letech 20. století. Titul je inspirován skutečnými historickými událostmi a funkcionalistickou architekturou Zlína.

Oproti SimCity nebo Cities: Skyline jde o mírumilovnou hru zaměřenou na odreagování. To ale neznamená, že se budete nudit. Jako architekt postavíte moderní město v zahradách podle funkcionalistických principů.

Zlin City má přinést nový úhel pohledu, protože se bude zajímat o osudy obyčejných lidí v neobyčejné době. Jako příklad je uveden chudý chlapec z vesnice, který se stává mistrem (sám Tomáš Baťa), nebo mladý pár, jenž dostává rodinný dům.

Právě tuto dobu chce tvůrce zachytit pro celý svět, protože Baťovy myšlenky a ideje žijí ve městě a v místních lidech dodnes.

„V době, kdy se velká většina grafiky generuje, Zlin City hra je krásně a nedokonale lidská. Grafika hry připomíná miniatury modelů vláčků, hraček nebo loutkových pohádek, které známe všichni z dětství. Inspiruje se i prací zlínských filmových ateliérů,“ uvádějí autoři, kteří při práci využívání nejmodernější digitální technologie: Unreal Engine 5, modelování, 3D sken a fotogrammetrie.

Těšit se můžeme na herní encyklopedii, ve které zlínští herci vyprávějí o velkých myšlenkách, moderní architektuře a historických osobnostech. Dojde tedy na již zmíněného Tomáše Baťu, který proslavil Zlín po celém světě.

„Zlín se díky podnikateli Tomáši Baťovi a jeho firmě stal v meziválečném období progresivním městem postaveným na moderních myšlenkách a vizi jednotné architektury. Lidé, kteří do něj přicházeli, byli ohromeni výškovými budovami a prací funkcionalistických architektů, se vzory v USA,“ pokračují autoři.

Zlin City: Arch Moderna bude kompletně v češtině. Hru připravuje studio Polyperfect, známe svou hrou Polylithic, která se od listopadu loňského roku nachází v předběžném přístupu na Steamu. Z týmu Polylithic na Zlin City pracuje pouze Pavel Novák, jde o jeho osobní projekt, o němž dlouho snil, ale kvůli technologickým omezením nebylo možné ho dříve vytvořit. Pomáhají mu nejlepší zlíňáci z oboru.

Zlin City: Arch Moderna nebude stanoven termín vydání. Ve vývoji je pro PC. Později se má dostat na konzole a iOS. Už nyní hru najdete na Steamu, kde se ji můžete přidat na svůj seznam přání.

Podívejte se na oznamovací video úplně nahoře, kde vám Pavel prozradí další zajímavosti. A rozhodně nevynechejte naše dvě galerie, kde najdete screenshoty a zajímavé obrázky.