Společnosti Blackbird Interactive a Gearbox Publishing nejprve potěšily fanoušky vydáním demoverze Homeworld 3 v rámci probíhajícího Steam Next Festu. Teď je ale zklamaly dalším odkladem. Real-time strategie se posouvá z 8. 3. na 13. 5. Dostupná bude na Steamu a Epic Games Store.

První odklad byl na první polovinu roku 2023. V květnu toho roku byla hra přesunuta na únor 2024. Ještě v prosinci roku 2023 bylo oznámeno vydání 8. 3. 2024. Leč ani to už neplatí.

Čas navíc umožní vývojářům zpracovat zpětnou vazbu z externího testu. Nedávno si totiž hru mohla zahrát skupina hráčů. Od nich obdrželi tvůrci důležité názory, které mají pomoct k tomu, aby Homeworld 3 nabídl co nejlepší zážitek. K rozhodnutí přispělo i přijetí dema, které není negativní, ale ani ne moc nadšené.

Demoverzi s režimem War Games si můžete na Steamu užívat do 12. 2. 2024. V módu inspirovaném roguelike jako velitelé čelíte náhodně vybraným úkolům v boji s flotilou. O výsledku mohou rozhodnout mocné artefakty, které vašim lodím přidají sílu, rychlost a lepší zbraně. Na základě výsledků si odemknete nové flotily, které ovlivní vaší strategii v dalších bitvách. War Games podporuje až tři hráče, kteří se utkají s vlnami nepřátel v sérii stále náročnějších střetnutí, a odemknuté artefakty se přenesou do plné verze.

Počítat můžete s ray tracingem, Nvidia DLSS 3 a AMD FSR 2.0. Potvrzena byla ještě protipirátská ochrana Denuvo.