Tak jako každý rok přichází letní slevy na Steamu. Nicméně letos přichází i zajímavá “soutěž”, kdy můžete vyhrát hru z vašeho seznamu přání. Takže si nezapomeňte aktualizovat svůj seznam přání o ty nejžhavější tituly.

Slevy samotné probíhají od 25. června do 9. července, nicméně vyhrát můžete nejpozději 7. července. Soutěž Grand Prix funguje tak, že si vyberete jeden z pěti týmů. Pro ten pak budete získávat body díky hraní her a plnění úkolů. Avšak je tu omezení, kolik bodů můžete do svého týmu dát. Na začátku máte 100 bodů kapacity a kapacitu zvýšíte tím, že budete utrácet peníze - v přepočtu za každé jedno euro získáte navíc 121 bodů kapacity.

Když poté body použijete, váš tým půjde rychleji kupředu. A k čemu že to vlastně je? Funguje to v podstatě jako závod, každý den budou náhodní hráči ze tří nejlepších týmů odměněni první hrou v seznamu přání. Na konci soutěže, což je 7. července, získají náhodně vybraní hráči ze tří nejlepších týmů až tři hry z jejich seznamu přání. K tomu ještě při získávání bodů a “závodění” budete dostávat žetony, jež můžete utratit v depu za motivy na profil atd. A pokud nemáte možnost “závodit” získávat nitro, depo se 7. července otevře všem a bude otevřené až do konce slev. Kompletní pravidla a seznam her, ve kterých můžete získávat body. najdete zde.

Tak to vypadá, že Steam se asi vážně snaží, a je vidět, že Valve si chce hráče stále udržet. Epic to nejspíše nebude mít tak jednoduché. Další ukázka toho, že se Steam snaží, je i jejich hra zdarma Dota Underlords.

Co na to říkáte vy? Líbí se vám tato slevová akce?