Zejména filmovým světem nyní zmítají problémy týkající se sexuálního obtěžování žen, ale někdy i mužů. Pomyslnou rozbuškou je veliké jméno Harvey Weinstein, spoluzakladatel společnosti Miramax či studia The Weinstein Company. Weinstein má mít na svědomí tucty sexuálních obtěžování a dokonce i znásilnění. Mezi jeho obětmi měla být například herečka Gwyneth Paltrow nebo Angelina Jolie

Za normálních okolností bychom vás o kauze neinformovali, ale Weinstein spustil vlnu, kdy se přiznává k těmto problémům čím dál více lidí. Sexuální obtěžování je veliký problém, který se nevyhnul ani hernímu světu. Odvahu sdělit svoji smutnou minulost nyní sebral i David Ballard, dnes již bývalý designér studia Naughty Dog, kde pracoval například na sérii Uncharted či titulu The Last of Us.

Ballard měl být obtěžován svým vedoucím ke konci roku 2015. Jeho práce ve studiu poté byla velice nepříjemná. Za pár měsíců v únoru se psychicky složil, načež se do situace vložilo oddělení lidských zdrojů pro Sony Playstation. Ballard jim řekl o svých problémech. Bohužel se dočkal něčeho, po čem asi netoužil - dostal výpověď. Zdůvodnění znělo, že společnost jde nyní "jinou cestou" a Ballardova přítomnost již nebyla potřeba.

Ballardovi bylo nabídnuto 20 tisíc dolarů za mlčení o tomto incidentu, nicméně odmítl. Od té doby byl 17 měsíců nezaměstnaný. Při přijímacích pohovorech tvrdil, že z Naughy Dog odešel kvůli osobní krizi. Ve skutečnosti se ale bál přiznat skutečnost, že byl sexuálně obtěžován. 

"Říkám to až nyní, když vidím jiné lidi, ať už z televizního či filmového průmyslu, jak se přiznávají ke svým problémům. Jedná se o nejtěžší věc, kterou jsem kdy udělal. Nenechám nikoho, aby pošlapal moji lásku k videohernímu průmyslu," píše Ballard na twitteru. Jeho celou výpověď si můžete přečíst v celém vlákně v přiloženém tweetu.

Najít pravdu bude ale obtížné. Naughty Dog ve svém prohlášení jakožto reakci na Ballardův tweet píše, že o ničem takovém neví. A kdyby něco takového zjistilo, tak by se onen problém bral vážně. "Vážíme si každého člověka, který pro Naughty Dog či Sony Interactive Entertainment pracuje," sdělilo například Naughty Dog. 

Kdo tedy lže? Naughty Dog, kterému by takováto kauza silně poškodila jinak pozitivní reputaci v herním světě? Nebo Ballard, jenž se mohl, MOHL, rozejít se svým zaměstnavatelem kvůli nějakému svému prohřešku, a nyní se akorát snaží o jakousi formu pozornosti