Internet šílí nad oficiálními podmínkami PlayStationu. V nich je uveden zákaz dalšího prodeje her, ať už na disku nebo v digitální podobě. Není to ovšem tak horké, jak se může na první pohled zdát.

V dokumentu Podmínky používání softwaru v článku 7.1 je uvedeno, že je zakázán prodej hry na disku nebo digitální hry, s výjimkou výslovného souhlasu společnosti Sony a případně vydavatele, pokud je hra vydána jinou firmou. Hlavní část je ale věnována komerčním subjektům.

Poslední aktualizace těchto podmínek byla provedena před rokem (v prosinci 2022). Už z toho důvodu bych se zdržel nějaké paniky. Navíc podpora PlayStationu rychle zareagovala a dodala, že se svými hrami na fyzických discích si každý může dělat cokoliv, takže samozřejmě je i prodat někomu jinému.

Jak si možná vzpomenete, bazarový prodej se řešil na začátku generace PlayStationu 4 a Xboxu One. Byl to Microsoft, který přišel s tím, že zakáže předprodej her. Sony této strategie využilo ve svůj prospěch a videem vzkázalo hráčům, že na PS4 si můžete hry půjčovat od kamarádů a prodávat je.

Na druhou stranu, podobná informace z podmínek Sony kolovala internetem už před 10 lety. Ano, to bylo v době vzniku videa níže. Takže opravdu nejde o nic, co by Sony v současné době zavedla, případně se chystala nějak řešit. Jen to teď někdo vyštrachal a začal šířit jako poplašnou zprávu.