Fanoušci starých dobrých The Settlers už jistě sledují Pioneers of Pagonia. A pokud ne, tak by to měli napravit, protože je právě na Steamu dostupná demoverze, aby se každý mohl na vlastní oči přesvědčit o tom, co připravuje Volker Wertich se svým týmem Envision Entertainment.

Wertich pracoval na prvních třech dílech série The Settlers a hráčům chce přinést tuhle dobrou a zábavnou hratelnost ve svém titulu Pioneers of Pagonia, který si můžete zahrát. Demo obsahuje některé připomínky z alfa testování, zatímco jiné budou zahrnuty do early access fáze. V demu si můžete vyzkoušet hlavní hratelnost na třech mapách.

Naopak chybí například klávesové zkratky, neutrální frakce, různé typy nepřátel, další volby při procedurální tvorbě map nebo obchodování s jinými frakcemi. Tyto věci budou dostupné při spuštění předběžného přístupu, zatímco v prvním čtvrtletí roku 2024 bude hra obohacena o sdílený kooperativní režim, rozšíření zobrazení produktivity, podpovrchovou těžby a rybářské chýše, což je jedna z nejžádanějších budov komunity.

Hra Pioneers of Pagonia bude v předběžném přístupu na Steamu spuštěna 13. 12. letošního roku. Verze 1.0 by měla dosáhnout přibližně za šest měsíců. Láká na návrat ke klasickému budování měst. Přitom budete objevovat a prozkoumávat bájné ostrovy Pagonie a uzavírat spojenectví s mnoha místními obyvateli. Větší důraz je kladen na průzkum těchto tropických ostrovů a samozřejmě budování vesničky.

Pro hraní byste měli mít alespoň Windows 10, procesor quad core, 8 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 1050 Mobile / AMD Radeon RX470 a DirectX verze 12. Doporučuje se šestijádrový procesor, 16 GB RAM a Nvidia GeForce RTX 2060 nebo ADM Radeon RX 5600 XT.