S příchodem podzimu se o pozornost hlásí nový Steam Next Fest, který hráče na počítačích zve k vyzkoušení velkého množství her v rámci demoverzí. Ve stovce demoverzí se nacházejí nejrůznější tituly, včetně některých skvostů, které by byla škoda nevyzkoušet.

Na své si přijdou fanoušci válečných, budovatelských i taktických strategií, dobrodružných akcí, akčních RPG, arénových stříleček, detektivních záležitostí, logických hříček i závodních titulů.

Začneme upozorněním na demo strategie Last Train Home od brněnského studia Ashborne Games, ve které stanete v čele legie československých vojáků, kteří se obklopeni chaosem občanské války zoufale snaží dostat domů z Ruska. Omrknout můžete také návrat hradního simulátoru Stronghold ve vylepšené definitivní edici. Osadníci zase budou míst radost z Pioneers of Pagonia. Je to budovatelská strategie od bývalého tvůrce The Settlers. Vypadá nadějně.

Demoverzí se připomíná tahová strategie Forgotten but Unbroken inspirovaná Xcomem s českým dabingem. Chystá ji slovenské studio Centurion Developments, které bohužel nezískalo potřebné peníze na Kickstarteru. Z československé kotliny je ještě survival Polylithic. Jde o craftovací survival akci zasazenou do období paleolitu/neolitu v low poly grafice od autorů příběhové nezávislé hry FFF.

Upoutávka na Steam Next Fest

Dále je tady rozporuplná detektivní akce RoboCop: Rogue City. Vžijete se do role legendárního hrdiny a budete vykovávat spravedlnost ve starém Detroitu. Zmínit bych měl rovněž příběhové RPG The Thaumaturge s morálně nejednoznačnými volbami. Hra vás zavede do Varšavy na počátku 20. století. Pochlubí se unikátním pojetím tahových soubojů.

Na přední příčky Steam řadí masivně multiplayerové dobrodružství Sky: Children of the Light, brutální dobyvačnou kampaň v real-time strategii Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin, adrenalinovou hardcore first-person střílečku Ghostrunner 2 nebo Japanese Drift Master, kde se stanete králem driftování.

Součástí podzimního Steam Next Festu je ještě logická hra The Talos Principle 2 od tvůrců série Serious Sam, netradiční Jusant se šplháním na horu, real-time strategie Terminator: Dark Fate - Defiance, The Inquisitor se zajímavým námětem a zkouškou svého úsudku, boj proti armádám šerifa z Nottinghamu v Gangs of Sherwood, Flashback 2, Classified: France '44 a spousta dalších.

Máte další tipy na zajímavé demoverze v rámci Steam Next Festu? Napište je do komentářů, aby je nepřehlédli ostatní.

Steam Next Fest končí 16. 10. 2023 a v doprovodu demoverzí jsou přímé přenosy vývojářů.