Sony zdražuje PlayStation 5. V důsledku globálního ekonomického prostředí, včetně vysoké míry inflace, se společnost rozhodla navýšit doporučené maloobchodní ceny na vybraných trzích v Evropě, na Středním východě, v Africe, Asii, Tichomoří, Latinské Americe a Kanadě. Ve Spojených státech cena zůstává stejná.

V Evropě se PS5 s mechanikou bude prodávat za 549,99 eur (v přepočtu 13 560 Kč), zatímco PS5 Digital Edition bude za 449,99 eur (11 000 Kč). Čekáme na vyjádření českého zastoupení PlayStationu, abychom věděli ceny pro český trh. Zatím se nám je podařilo získat od důvěryhodného zdroje.

„Ačkoli je toto zvýšení cen vzhledem k současnému globálnímu ekonomickému prostředí a jeho dopadu na podnikání SIE nutností, naší hlavní prioritou je i nadále zlepšení situace s dostupností PS5, aby si co nejvíce hráčů mohlo vyzkoušet vše, co PS5 nabízí a co ještě přijde.“

Konzole PlayStation 5 vyšla 12. 11. 2020. České a slovenské obchody už nějakou dobu nabízejí pouze balíčky s hrou, případně druhým ovladačem. O situaci jsme informovali zde.

Na začátku příštího roku hodlá Sony uvést na trh PlayStation VR2. U headsetu pro virtuální realitu cenu ještě neoznámila.