Když jsem začal číst tiskovou zprávu s oznámením nového Silent Hillu, radoval jsem se a říkal si, že zajímavý nápad Hidea Kojimy a režiséra del Tora, do něhož byl zapojen hollywoodský herec Norman Reedus, nebyl hozen do koše. To jsem se ale radoval předčasně.

Nový Silent Hill skutečně vzniká, ale nejde o klasikou hru. Je to hrací/výherní automat, který má dle japonské společnosti Konami nabídnout vzrušující scény, zvuky a postavy ze známé značky. Automat se pochlubí zvláštním tvarem, 49palcovou prohnutou obrazovkou s rozlišením 4K Ultra HD a prý jednoduchou hratelností, v arkádovém stylu.

Silent Hill tak jde ve stopách Castlevanie nebo Metal Gear Solid. I tyhle hry vývojáři Konami připravili pro hrací automaty. Tenhle bude představen 15. až 17. října na Global Gaming Expo v Las Vegas. Vypadá to, že přinese více her ze série Silent Hill – vidíme obrazovky s hrami Silent Hill Escare (založen na Silent Hill 3) a Silent Hill Return (založen na Silent Hill: Downpour od českého studia Vatra Games). Plus Konami v tiskové zprávě uvedlo, že jde o první z mnoha "skvělých" automatů, takže můžeme čekat další.

Fanouškům Silent Hillu je do pláče, když si vzpomenou na demoverzi nadějného P.T. V tomhle projektu Hidea Kojimy a režiséra del Tora ještě dnes hráči objevují tajemství a snaží se přijít na to, co měl všechno uznávaný herní designér a scénárista vlastně v plánu. Tak snad příště, i když fanoušci pomalu, ale jistě ztrácejí naději a bojí se, že Konami bude své známé značky pro tyhle účely využívat častěji a zapomene na klasické videohry. Snad k tomu nedojde.

Podívejte se na obrázek automatu Silent Hill: