Začal závod o to, kdo vytvoří platformu pro všechno? Elon Musk předělává sociální síť Twitter na X, která se v budoucnu má stát aplikací pro všechno, TikTok loni představil hry a teď stejnou funkci přináší YouTube.

Google včera večer v některých zemích spustil YouTube Playables. Speciální sekce nabízí více než 75 her, které si můžete zahrát v internetovém prohlížeči nebo v mobilní aplikaci YouTube pro Android a iOS. Jde o jednoduché hry určené pro zábavu, jako jsou Angry Birds Showdown, Words of Wonders, Cut the Rope, Tomb of the Mask či Tivia Crack. Hry je možné sdílet s přáteli a sledovat své nejlepší výsledky.

Pokud místo YouTube Playables vidíte prázdnou bílou stránku, je to z toho důvodu, že Google spouští novinku postupně. My v první vlně nejsme. Nám korporace vzkazuje, že v příštích měsících bude dostupnost rozšiřovat mezi další uživatele.

To tým Steamu pracuje na funkcí, která umožní nahrávat krátká herní videa prostřednictvím platformy. Odhaluje to Pavel Djundik, tvůrce SteamDB. Tvrdí, že klipy mají podporovat nahrávání na pozadí a obsahují značky na časové ose v podporovaných hrách pro různé události. Klipy lze sdílet, stejně jako screeenshoty, prostřednictvím komunity Steamu.

Djundik do tweetu přidal obrázky, které ukazují, jak má nahrávání klipů na Steamu fungovat. Valve takto chce hráčům usnadnit vytváření a sdílení videí. Už nebude nutné používat externí aplikace pro střih.