Xbox Series S je zajímavá konzole. Atraktivní je zejména kvůli své nízké ceně, ale na rozdíl od dražšího modelu X s sebou nese spoustu negativ. Prvním z nich je nižší kapacita úložiště a dalším může být horší výkon, s nímž se pojí fakt, že optimalizovat pro něj některé hry nemusí být procházka růžovým sadem. I přes tohle všechno ale dokáže fascinovat jeho odolnost.

Známý twitterový účet Xbox News upozornil na video uživatele demizenc. Ten v původním příspěvku uvedl, že jeho kamarádovi v Libyi hořel dům, ve kterém byl právě i Xbox Series S. K překvapení všech ale byla dávno už ne bílá, pomačkaná, ohořelá konzole stále schopna fungovat. Video zachytilo, jak po připojení k televizi bez problému naběhla domovská obrazovka.

Nikomu asi nebude připadat zvláštní, že se komentářová sekce na Twitteru během chvilky zaplnila tunou vtipných reakcí. Uživatelé přirovnávají odolnost konzole k telefonům Nokia a jeden z nich sdílel fotografii Game Boye, který přežil bombový útok při válce v Perském zálivu.

Konzoli Xbox Series S aktuálně provázejí kontroverze kvůli hře Baldur's Gate III. Ta se po třech letech v předběžném přístupu konečně dočkala plnohodnotného vydání, ovšem majitelé konzolí Xbox si budou muset počkat déle. Tvůrci ze studia Larian aktuálně zápasí s režimem kooperace na rozdělené obrazovce právě kvůli slabšímu hardwaru modelu S. Více detailů o tom, jak konzole vývojářům přidělává práci, jsme rozebírali zde.