Microsoft provozuje předplatné PC Game Pass, které spoustě hráčů odemyká dveře k více než dvěma stovkám herních titulů. Je tedy potřeba se starat i o samotnou desktopovou aplikaci Xbox, jinak by nemusely být zážitky zrovna příjemné. To si ale společnost naštěstí uvědomuje, nyní přidává další užitečné vychytávky. Navíc slibuje i její plynulejší chod.

Mnohým z vás se jistě stalo, že jste si nainstalovali hru a následně jste zjistili, že na onom zařízení zkrátka neběží dobře. Porozumění systémovým požadavkům může být obzvláště pro technicky méně zdatné hráče náročné. Aplikace Xbox nově svým uživatelům sama poví, zda daná hra na jejich počítači poběží dobře, aby ji nestahovali zbytečně.

Xbox porovnává výkon hry na počítačích s podobnými komponenty, jako má ten váš, díky čemuž sdělí předpověď, jak dobře hra poběží. Jestliže počítač uživatele na spuštění hry nestačí, může si prohlédnout požadavky a zjistit, co je potřeba vylepšit. Microsoft ale varuje, že se tato kontrola nemusí ukázat u některých her, zejména u těch novějších. Ke srovnání výkonu totiž potřebuje aplikace čas.

Kromě přidání této vychytávky se pozměnilo i uživatelské rozhraní. Veškerou navigaci nyní naleznete na bočním panelu vlevo. Instalaci nových her lze snadno sledovat pomocí nové fronty, ta se zobrazí v levé dolní části aplikace i s informací o tom, kdy bude stahování dokončeno.

Rovněž bylo vylepšeno vyhledávání, nově se v něm vyskytnou i hry ze služeb EA Play a Ubisoft Connect. Mimo to byla zlepšena i přesnost samotného hledání. V záložce Game Pass (s ikonkou domečku) se vyskytují nové kolekce her, najdete v nich třeba ideální tituly pro hraní s přáteli.