Microsoft může za měsíc v rámci E3 mile překvapit. Dokumenty předložené u soudu mezi společnostmi Epic Games a Apple potvrzují plány výrobce konzole Xbox. Hráči mohou očekávat několik velkých her.

Rok 2020 a začátek toho letošního se nese ve znamení odkladů velkých i menších her. Některé tituly kvůli pandemii covid-19 a práci vývojářů z domovů nebyly ani odhaleny. Společnosti stojící za jednotlivými platformami o nich ale vědí.

Dokument z právě probíhajícího soudu odhaluje plány Microsoftu. Firma loni počítala s vydáním třech her, které ale nedorazily. Informace o hrách jsou v dokumentu skryty, protože nebyly ještě oznámeny, ale vše nasvědčuje tomu, že se je vydavatelé nebo dokonce samotný Microsoft chystá v následujících měsících ukázat. Na to je ideální červnová E3, jež bude letos digitálně.

Zajímavé je, že v prvním čtvrtletí letošního roku mělo na Xbox vyjít mnohem více her, ale pandemie plány zhatila. Od prvního čtvrtletí letošního roku je v dokumentu spousta překrytého místa, což naznačuje velké množství titulů, které ještě nejsou představeny.

V dokumentu se objevily také informace o Sony. Podle Microsoftu plánovala Sony s vydáním PlayStationu 5 uvést na trh ještě jednu exkluzivitu, která dosud nebyla oznámena.

Microsoft rovněž očekával The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, Bayonetta 3, Metroid Prime 4 a Shin Megami Tensei 5 od Nintenda, a to na konci minulého roku.

JAK MICROSOFT VIDÍ KONKURENCI?

Lori Wright, viceprezidentka Xboxu, musela u soudu odpovědět na otázku, koho Microsoft považuje za konkurenci. Jak si můžeme snadno domyslet, soupeř číslo jedna Xboxu je PlayStation od Sony následovaný těsně Nintendem, respektive konzolí/handheldem Switch. Co se mobilního trhu týče, Wright potvrzuje, že pro Microsoft není iPhone od Applu konkurencí.

Wright rovněž potvrdila, že exkluzivita Stalkeru 2 pro platformy Microsoftu je dočasná a potrvá tři měsíce. Je ale otázkou, zda za tak krátkou dobu dorazí post-apokalyptické dobrodružství na PlayStation 5. Vývojáři tvrdí, že na PS5 verzi nepracují. Po skončení exkluzivity tak může Stalker 2 zamířit například na Epic Games Store.

A nakonec zajímavost. Pro Microsoft není problémem ztrátový prodej konzolí Xbox. Hlavním cílem americké společnosti je nabídnout zákazníkům dokonalý zážitek, a k tomu je nezbytný hardware. To má přednost před všemi otázkami případné ztrátové výroby a prodeje.