Známý leaker a novinář Jez Corden z Windows Central se rozpovídal o budoucnosti Microsoftu, ve kterém se z Xboxu stane velký vydavatel zásobující hráče na všech platformách. Americká společnost si to vyzkoušela u titulů Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded a Sea of Thieves.

Nikdo nechtěl dát Xboxu šanci, proto se dočkáme monopolu Sony,“ věští Corden na Discord kanálu Xbox Two a přirovnává Xbox k velice populárnímu Steamu od Valve. Dokonce má konzole umožnit spustit Steam a další počítačové obchody. To ostatně nedávno naznačil sám Phil Spencer, vedoucí herní části Microsoftu. Podle Cordena to bude umět nová generace Xboxu. Tato konzole, která bude určena spíše pro oddané fanoušky značky Xbox, má vyplnit mezeru, podobně jako se to povedlo Valve se Steam Deckem.

V rámci tohoto plánu se všechny hry Microsoftu, včetně vlajkových sérií Halo a Forza, objeví na PlayStationu, případně Nintendu Switch. Výhodou této strategie mají být přijatelnější ceny a ekosystém otevřený vývojářům.

Původně nebylo známo odkud Corden vzal tyto informace. Někteří je vydávali za neoficiální informace, které se Corden dozvěděl od svých zdrojů. Později sám autor upřesnil, že jde o jeho názor, tedy předpověď toho, jak se Microsoft zachová.

Když budeme číst mezi řádky toho, co dosud Phil Spencer řekl a naznačil, tak by takhle nějak mohla budoucnost Xboxu nejspíš vypadat. Možná se něco o tom dozvíme 9. 6., kdy se koná Xbox Games Showcase. Ukážou se hry od Xbox Game Studios, Bethesdy, Activisionu Blizzard a partnerů z celého světa.