Konec prodejů levných klíčů k aktivaci her a DLC? V boji s větrnými mlýny pokračuje Microsoft, který v turecké a argentinské verzi Xbox Store odstranil možnost koupit jako dárek. Tím zasadil další ránu těm, kteří nakupují klíče v těchto regionech a prodávají je evropským a americkým hráčům.

Klíče z levnějších regionů lze aktivovat snadno přes VPN na svém účtu. Před časem Microsoft zavedl limit 10 zakoupených titulů jako dárek během dvou týdnů a pouze dvě kopie konkrétní hry. Teď prodejci už ani nemohou koupit kód bez přiřazení k účtu. Otázkou zůstává, zda se jedná o trvalé, nebo dočasné řešení ze strany Microsoftu.

Samozřejmě existují další trhy, kde se hry a dodatečné balíčky prodávají levněji, jenže cenové rozdíly už nejsou tak přívětivé jako v Turecku a Argentině.

Je možné, že po tomto zákazu se vrátí obliba levnějších herních účtů, které se budou prodávat. Tady je ale větší šance, že vás někdo okrade.

Jaké rozdíly jsou v ceně? V evropském Xbox Store se hra prodává za 35 eur, zatímco v Argentině ta stejná stojí v přepočtu 12 až 15 eur.