Prostřednictvím minutu a půl dlouhého gameplay traileru oznámil Blizzard datum vydání World of Warcraft: Dragonflight. Nejnovější expanze dorazí do nadále populárního masivně multiplayerového RPG přesně 28. 11. tohoto roku.

„Dědictví dračího rodu – Dračí ostrovy – se probouzí a mnoho dávno zapomenutých tajemství čeká na odhalení. Naslouchejte volání draků, protože jejich starobylá domovina se znovu odhaluje a láká dobrodruhy i hledače pokladů, aby odhalili mnohá tajemství, která na ně čekají,“ hlásá tisková zpráva.

Jak jste se právě dočetli, World of Warcraft: Dragonflight přináší Dračí ostrovy a čtyři nové zóny, každá z nich je tematicky zaměřená a odhalí více o prastarých dračích aspektech. Kromě toho můžete hrát jako dracthyr Evoker. Jde o vůbec první kombinaci rasy a třídy s možností přepínat mezi humanoidní vizáží a děsivou dračí podobou.

Největším lákadlem je ale Dragonriding, jenž hráčům umožňuje vzlétnout do oblak na hřbetě jejich osobního draka. Svého draka budete moci upravovat, získávat další možnosti vzhledu a postupně létat dál a rychleji.

S tím vším jde ruku v ruce nový systém talentu. Ten dává hráčům možnost kreativního a smysluplného výběru talentů, aniž by byla ohrožena jejich efektivita. Blizzard se dále postaral o aktualizovaná povolání s novými funkcemi a nástroji, které podpoří ambice na jakékoli úrovni dovedností, nové dungeony a vylepšené uživatelské rozhraní, které si můžete přizpůsobit podle svého.