O střílečce Witchfire od tvůrců The Vanishing of Ethan Carter z polského studia The Astronauts jsme nic pořádného neslyšeli už nějakou dobu. Tento stav se naštěstí nyní mění zásluhou Summer Game Festu, kde se objevil nový gameplay trailer. Ten naznačuje, že nás čeká opravdu pozoruhodná fantasy FPS se silnými zbraněmi, bizarními nepřáteli a šikovnými schopnostmi. Nemluvě o lákavé atmosféře.

Witchfire nejprve vyjde v rámci předběžného přístupu a aktuálně se počítá se čtvrtým čtvrtletím letošního roku. Sdílnější bohužel tvůrci v případě data vydání nebyli, dokonce oznámili, že jsou připraveni tento termín minout, pokud nebudou zcela spokojení s tím, co hráči dostanou. Pro někoho však může být špatnou zprávou, že předběžný přístup bude k dispozici jen přes Epic Games Store. O konzolových verzích zatím nevíme, i když později se Witchfire má podívat na další platformy, a možnost pozdějšího vydání na Steamu je přirozeně velká neznámá. Snad se plán na vydání na více platformách vztahuje i na Steam, prozatím to ale jisté není.

Exkluzivity placené Epicem už nejsou tak ostře sledované a ožehavé téma jako v minulosti, ale Witchfire nám znovu dokazuje, že tento trend zkrátka jen tak nezmizí. Novinku od The Astronauts však pohání Unreal Engine a studio se nijak netají kladným vztahem k Epicu, takže i proto se dala volba Epic Games Launcheru jako výchozí platformy očekávat.