Pagan Online, pokus společností Wargaming a Mad Head Games o akční RPG ve stylu Diabla, doplatil na nedostatek hráčů. Hra vyšla v minulém roce, ale nedokázala si najít početnou komunitu. Není tak divu, že se vývojáři rozhodli vypnout servery a udělat z Pagan Online čistě offline titul pro jednoho hráče.

K vypnutí multiplayerových serverů dojde 4. 8. letošního roku. Aktualizace se postará o to, aby bylo možné hrát Pagan Online v offline režimu pro jednoho hráče. Wargaming odstranil hru ze Steamu s tím, že se tam vrátí poté, co budou servery vypnuty. Pokud jste si hru koupili, tak obdržíte Premium účet a bezplatné vozidlo do hlavních her Wargamingu - to pravděpodobně znamená do World of Tanks, World of Warships a World of Warplanes. Stane se tak po vydání patche.

Podle dat od SteamDB dosáhl Pagan Online největšího vrcholu v době předběžného přístupu, kdy bylo zaznamenáno přibližně 3000 současně hrajících hráčů. Od srpna minulého roku, kdy hra oficiálně vyšla v plné verzi, se ale počet hráčů snížil na dvojciferné číslo a tento týden bylo vrcholem 14 hráčů. To je opravdu málo. Přitom Wargaming měl s Pagan Online velké plány.

Hráči mezitím projevují na Steamu svůj názor a dávají hře špatné hodnocení za rozhodnutí Wargamingu vypnout servery. Trefně připomínají, že hra se jmenuje Pagan Online a nebude mít multiplayer. Jiní píšou, že má hra solidní základnu hráčů a nechápou vypnutí serverů. Další si všímají toho, že od prosince minulého roku nebyly žádné aktualizace. Potom se nikdo nemůže divit, že o Pagan Online není zájem.