Když Volker Wertich představoval malebnou strategii Pioneers of Pagonia, tak se dušoval, že roky četl názory hráčů na sérii The Settlers a vzal si z toho vše, aby vytvořil de facto úspěšného duchovního nástupce. Na konci loňského roku tvůrce původních dílů The Settlers svůj nový projekt úspěšně spustil v předběžném přístupu na Steamu.

V naslouchání pokračuje Wertich i nyní. Po aktualizaci kvality přichází vylepšení po ekonomické stránce. To hráčům při objevování ostrovů Pagonie a jejich mírumilovných i nepřátelských obyvatel umožní postavit rybářskou chatu. Chytat mohou pstruhy a sledě. Hejna sleďů najdou v oceánech, zatímco pstruhy v jezerech na všech mapách kampaně. Ryby mohou použít k přípravě výživných jídel nebo u zásobovačů k získání přídělů.

Druhou vítanou novinkou je velký sklad pro efektivnější a pohodlnější optimalizaci distribuce a přepravu zboží. Velký sklad zastoupí osm malých skladů. Jako další aktualizace přináší změny ve statistikách růstu populace, zobrazení údajů o komoditách hráče, lepší přehled o množství všech jednotek a možnost více oddálit mapu.

V následujících měsících dorazí další aktualizace. V nich bude sdílený kooperativní režim, další jednotky a budovy, přepracování bojového systému a mnoho dalších novinek. V early access by hra měla zůstat minimálně do konce letošního roku.

Pioneers of Pagonia obsahuje české titulky. Hra se na Steamu prodává za 29,99€.