Boj s nebezpečnými příšerami, průzkum zajímavého a různorodého světa, hledání bájného města... Trailery připravovaly na mnohé a od Nightingale se hodně očekávalo. Nakonec se ale ukázalo, že nový PvE survival od bývalých vývojářů BioWare (Dragon Age, Mass Effect) má před sebou ještě dlouhou cestu.

V úterý byl Nightingale spuštěn v předběžném přístupu. Od hráčů má zatím jen smíšené recenze. Negativně je hodnocena optimalizace, umělá inteligence nepřátel nebo divný a nepřehledný inventář a uživatelské rozhraní. To jsou vše věci, co se tak nějak od early access očekávání. Co hráče nemile překvapilo, tak je prázdnost herního světa a nutnost být neustále online.

Naštěstí tvůrci nestrkají hlavu do písku. Dle informací z jejich Discordu poctivě čtou zpětnou vazbu a plánují. Kromě běžných oprav a vylepšení hodlají přinést offline režim. Dokonce má teď nejvyšší priority. Dojít na něj má co nejdříve. Termín stanoven nebyl. Absenci vysvětlují tím, že během vývoje měli na výběr kooperaci, nebo offline. Rozhodli se nejprve pro hraní s přáteli a jinými hráči.

Nightingale má zůstat v předběžném přístupu přibližně 9 až 12 měsíců. Pokud vás láká tento svět, tak do 27. února/februára koupíte hru za 26,09 euro.