Korejská společnost Pearl Abyss, která stojí za fantasy masivně multiplayerovým RPG titulem Black Desert Online, na místním G-Star 2019 nastínila svou budoucnost. Black Desert Online úspěšně funguje po celém světě a na začátku letošního roku bylo rozšířeno na Xbox One, PlayStation 4 a Steam. Pearl Abyss hledí na další roky pozitivně, chystají totiž hned čtyři hry a minimálně dvě vypadají hodně zajímavě. Všechny čtyři projekty jsou vytvářené pro masu hráčů a vývojáři kladou velký důraz na grafické zpracování. Tak se s nimi pojďme seznámit.

Crimson Desert

Začneme novým fantasy MMO titulem Crimson Desert. To původně mělo sloužit jako prequel pro Black Desert Online, nakonec se z něho ale vyklubala plnohodnotná hra, která hráče přenese do světa se známými místy i postavami.

Podle Jasona Lunga v Pearl Abyss vytvářejí rozsáhlou kampaň pro jednotlivce a slibují zábavnou hratelnost a obsah v tradičním MMORPG formátu. Kromě singleplayeru se tedy počítá i s režimem pro více hráčů.

Na detaily o zápletce a další informace si musíme ještě počkat. Z první ukázky je ale jasné, že grafická stránka bude hodně propracovaná. Není tak divu, že Pearl Abyss nazývají Crimson Desert svou vlajkovou lodí, která světlo světa spatří v příštím roce ve verzích pro PC a nespecifikované konzole. Hádal bych, že míří spíše na novou generaci konzolí od PlayStationu a Xboxu.

Plan 8

Pod označením Plan 8 se skrývá masivně multiplayerová third-person střílečka od spoluautora Counter-Strike. Minh Le si vysnil střílečku ve futuristickém otevřeném světě, v němž je každý vybaven exosuitem. Speciální oblek přináší nadlidské schopnosti a má zajistit stylovou akci, včetně běhu po zdi.

Pearl Abyss lákají na velké příběhové okamžiky, které se dají měřit s MMO. A pak tu máme opět pěkný vizuál. Na datum vydání a cílové platformy si ale musíme počkat.

Shadow Arena

Shadow Arena je zase PvPvE battle royale bojovka pro 50 hráčů. Jedná se o spin-off stejnojmenného režimu z Black Desert Online, kde můžete bojovat sami nebo se spojit s ostatními. Náhodné skilly, které fungují místo zbraní, mají zajistit nepředvídatelné momenty a hratelnost s hrdiny z Black Desert Online.

Pokud vývojáři zapracují na ochraně proti podvodníkům, kteří mohou za zrušení módu v Black Desert Online, nemusela by Shadow Arena dopadnout nejhůře. Zájemci se mohou hlásit do bety, proběhne od 21. do 21. listopadu/novembra 2019 na PC. K vydání plné verze dojde v roce 2020.

DokeV

DokeV je také MMO, ale tentokrát připomíná Pokémony v uměleckém stylu Splatoonu. V této hře máte za úkol spřátelit se s bytostmi známými jako Dokebi, které získávají sílu z lidských snů. Abyste je ale viděli, musíte mít nasazené speciální brýle. Pearl Abyss prezentují DokeV jako hru pro všechny hráče, což dokládá také první trailer.

DokeV máme čekat v roce 2020 na PC a konzole. Původně měla být hra určena pro mobily, ale v průběhu vývoje si tvůrci uvědomili, že vytvářejí dost ambiciózní projekt a rozhodli se, že hlavní platformou bude PC. Na mobilech a tabletech se tak DokeV může objevit později.