Studio Poncle, které stojí za masivním indie hitem Vampire Survivors, chce podporovat další nezávislé vývojáře založením vlastního vydavatelství. Oznámili tak na eventu Pitching to Investors and Publishers společnosti Game Republic. Informoval o tom server Games Industry.biz.

Poncle tvrdí, že nechce fungovat jako tradiční vydavatel. Například nebude chtít práva na vzniklé značky. Spíše se bude jednat o label nebo fond, který umožní vývojářům udělat hru takovou, jakou chtějí.

Vývojářům bude nabízet pomoc s marketingem, lokalizací, testováním a vydáním hry. Samozřejmě i svoji expertízu ve tvoření her jako takovém. Rádi by prý pomohli všem, ale na to nejsou dost velcí. Rovněž si také určili, jakými hrami se zabírat rozhodně nechtějí. Jde o klony Vampire Survivors, cokoliv, co používá umělou inteligenci nebo Web3 a mobilní free to play hry.

Přečtěte si také: 5 rogue-like titulů, kterýma si můžete „zkazit“ léto

Vampire Survivors byl v době svého vydání nesmírně populární titul, v roce 2022 například získal ocenění pro nejlepší hru v cenách BAFTA. Nedávno se podíval i na konzole PlayStation.