Kanadský programátor, designér a skladatel Alec Holowka byl před pár dny obviněn ze sexuálního napadení své kolegyně. Spisovatelka komiksu Zoe Quinn tvrdila, že ji Holowka před deseti lety sexuálně napadl. K údajnému útoku mělo dojít v residenci samotného Holowky, která fungovala jako kancelář, kde ve spolupráci s dalšími tvůrci pracovali na hrách.

Quinn uvedla, že když byli v místnosti kolegové, Holowka se choval normálně, ale když byli sami, začal ji obtěžovat a prý ji v domě i věznil - přímo uvedla fyzické a duševní zneužívání.

Po vyjádření Quinn přerušilo studio Infinite Fall (autoři Night in the Woods) veškeré vazby s vývojářem. „Jako tým bereme takové obvinění vážně. V důsledku toho přerušujeme s Alecem veškeré vazby,“ napsalo minulou středu na Twitter.

Jak to ve skutečnosti se sexuálním napadením bylo, se už nedozvíme. Sestra Holowky v sobotu na Twitteru napsala, že její bratr zemřel. V příspěvku dále napsala, že Alec Holowka prošel terapií a léčil se. „Stal se z něho nový člověk - stejný člověk, jakým vždy byl, ale bez temnony. Byl klidný a šťastný,“ dodala na Twitteru, ovšem poté nastavila svůj účet jako soukromý.

Night in the Woods je singleplayerová adventura. Alec Holowka u ní figuroval jako designér a skladatel.