Práce na nové adventuře In the Valley of Gods od tvůrců Firewatche byly pozastaveny. Bývalí vývojáři ze studia Campo Santo jsou nyní zaneprázdněni, pomáhají Valve s jinými projekty, včetně Half-Life: Alyx.

Situaci okolo In the Valley of Gods byl nucen vyjasnit spoluzakladatel Campo Santo, které v roce 2018 koupila společnost Valve. Jake Rodkin pro Polygon řekl, že vývojáři z bývalého týmu Campo Santo se připojili k dalším projektů Valve, včetně Half-Life: Alyx. Druhým projektem je Dota Underlords a dalším Steam. Zdá se tak, že se tým rozpadl a přidal se k jiným týmům uvnitř Valve.

Jake Rodkin potvrdil domněnky fanoušků. Ti si nedávno všimli, že někteří zaměstnanci bývalého týmu Campo Santo odstranili ze svých osobních sociálních sítí zmínky o In the Valley of Gods. Učinil tak například Firewatch producent Jane Ng, art director Claire Humme i samotný Jake Rodkin. Přitom při oznámení o koupi Valve nám bylo slibováno, že se nebude nic měnit a vývoj In the Valley of Gods bude nadále pokračovat.

Rodkin nevylučuje, že se jednoho dne k In the Valley of Gods mohou vrátit. V současné době ale mají přednost jiné projekty v rámci společnosti Valve, která takto dokáže zužitkovat zkušenosti týmu, mimo jiné zkušenosti s vývojem her s kamerou z pohledu první osoby.

K oznámení In the Valley of Gods došlo v roce 2017 pro Windows, Mac a Linux. Slíbené vydání na konci letošního roku hra rozhodně nestihne, ale Rodkin tvrdí, že jde o projekt, k němuž se mohou a měli v budoucnu vrátit. Mezitím máme snít o tom, jaká by hra měla být.

In the Valley of Gods se má odehrávat v Egyptě ve 20. letech minulého století. Příběh se soustředí na dvojici dobrodruhů a archeologů, která v poušti hledá neuvěřitelný objev. Prahne po něm zejména Rashida, bývalá cestovatelka a filmařka, která přišla o všechno. Své postavení chce ale zpět a rozhodne se v poušti, někde mezi kilometry dun, zřícenin a hrobek hledat ztracené údolí. Vše zaznamenává na kameru a doufá, že natočí pořádný film. Mezitím se snaží dát do pořádku vztah se svou bývalou kamarádkou, bez které v poušti nemá šanci.