Tahová historická 4X strategie Millennia se bude snažit zaujmout fanoušky série Civilization a příznivce tahových strategií už za měsíc. Studio C Prompt Games za podpory Paradox Interactive je připraveno hru vydat 26. března/marce na Steamu za 40 eur (cca 1015 Kč).

Nový trailer láká na předobjednávku, ke které obdržíte oficiální soundtrack v digitální verzi. V nabídce je také prémiová edice za 60 eur (cca 1522 Kč). Ta vedle základní hry obsahuje Expansion Pass s přístupem ke dvěma dodatečným balíčkům, které vyjdou ve třetím, respektive čtvrtém čtvrtletí letošního roku, a předčasné odemčení kosmetiky Eagle Archers a Wolfpack Warband. Jde o balíček oblečení z vlčí kůže pro vaše válečníky. Jednotka lučištníků zase získá oblečení inspirované orlem, které symbolizuje jejich přesnost a bystrý zrak.

S ohledem na to, že jde hru od Paradoxu, tak bych v budoucnu očekával více placeného dodatečného obsahu. Každopádně, v Millennia projdete období od úsvitu lidstva až po různé varianty naší budoucnosti. Vytvoříte si vlastní civilizaci a napříč deseti epochami rozhodnete o tom, co se z něj stane. Vše bude ovlivňovat ekonomický rozvoj a rozsáhlé technologické stromy. Tohle je takové běžné. Co naopak překvapí, tak jsou takzvané alternativní epochy a krize. V prvním případě si máme představit alternativní historii a budoucnost. Může jít například o města pod vodou, případně v oblacích. V tom druhém se bavíme o situacích, které mohou vést k budoucnosti plné válek, nemocí a neznalosti. Abyste krize zvládli, musíte být moudrým vládcem a krizi proměnit v příležitost.