Příznivci českých her a tower defense žánru mohou podpořit projekt The Wild Age, který minulý týden opustil předběžný přístup na Steamu a vyšel v plné verzi. Do 18. 2. 2020 máte možnost zakoupit hru se slevou 25 % - za 8,09€ (přibližně 202 Kč). Hra obsahuje české rozhraní.

The Wild Age je micro managment strategie ve stylu tower defense, která je určena pro pohodové a klidné hraní, které nabízí odpočinek od uspěchaného reálného života. Aktualizace verze 1.0 vyšla minulé úterý a podle slov Martina Mastného je hra ve stabilním stavu, aby si ji každý zájemce mohl užít.

Pokud vám The Wild Age připomíná Kingdom, tak se nedivte, Martin Mastný se u ní inspiroval. „Na první pohled se může jednat o pouhý převod hry do 3D, ale opak je pravdou. Z našeho pohledu jde spíše o evoluci velmi zajímavého konceptu, který si dle nás zaslouží další rozvoj,“ dodává Martin.

Ve hře se zhostíte role nového vládce, který má za úkol vytvořit na několika ostrovech novou, plně samostatnou osadu. Je nutné najmout vesničany a splnit hlavní úkol pro každý ostrov. Nebude to ale snadné, během noci útočí nebezpeční goblini s cílem zabránit vašemu snažení. Jako vládce můžete pouze rozdávat rozkazy pomocí jediné suroviny ve hře (mincí). A vaši vesničané plní úkoly a svoje role dle vašeho rozhodnutí. Splnění cíle není vždy jednoduché a máte spoustu možností pro rozvoj vaší strategie. K tomu vám dopomohou odměny za splnění úkolů v hlavní kampani.