Společnost Bugbear Entertainment potvrdila vylepšení destrukčního derby Wreckfest pro PlayStation 5. Upgrade bude dostupný od 1. 6. letošního roku, nebude ale zadarmo. Majitelé PS4 verze za něj budou muset zaplatit 10 eur. Ve stejný den se na PlayStation Store a v obchodech začne prodávat i samostatná PS5 verze za 39,99 eur.

Wreckfest na PS5 nabídne „skvělé“ rozlišení 4K při hladkých 60 snímcích za sekundu. K tomu přináší podporu až pro 24 hráčů v multiplayeru a využije haptickou odezvu bezdrátového ovladače DualSense, stejně tak se pochlubí lepšími světelnými a vizuálními efekty.

Přečtěte si také: Recenze: Wreckfest je dobrou alternativou za FlatOut

Majitelé PlayStationu 5 mohou být na vývojáře právem naštváni. Tento měsíc totiž vyšla bezplatná aktualizace s vylepšením pro Xbox Series X/S. Na silnější konzoli od Microsoftu běží Wreckfest při 60 snímcích za sekundu v rozlišení 4K. Studio Bugbear tvrdí, že nejde o stejnou aktualizaci.

Wreckfest je nástupce populární série FlatOut. Titul vyšel v roce 2018 na počítače po úspěšném období v předčasném přístupu a o rok později se objevil na konzolích PlayStation 4 a Xbox One.

Wreckfest hráče zavede na závodní dráhu, na které neplatí žádná pravidla. Čekají je zábavné souboje a bouračky a možnost vybrat si ze široké škály automobilů s různým ovládáním. Nechybí ani nevšední vozidla, jako je například zahradní traktor.