O hře Hardspace: Shipbreaker, ve které se vydáme do vesmíru rozebírat vraky kosmických lodí na součástky a náhradní díly, už nějakou dobu víme. Nyní se však pomalu blíží její vydání a zároveň jsme se dočkali nového traileru. Pojďme si tedy zopakovat, co všechno nás v tomto vesmírném sandboxu čeká.

Zaprvé a především to bude extrémně nebezpečná práce – proces rozebírání lodí je zřejmě velmi náročný. Přesto jste se zaregistrovali, protože byla Země zredukována na bouřlivou skládku vody a každý, kdo se mohl přestěhoval do příjemnějších podmínek na Mars nebo měsíce Jupiteru, tak učinil. Chtěli byste udělat totéž, ale takovéto meziplanetární přestěhování není zrovna levné. Váš nový vysoce rizikový životní styl vám však nabídl velkou odměnu.

V tomto velmi dystopickém prostředí samozřejmě hrají velkou roli korporace a vaše pracovní smlouva obsahuje docela hodně háčků. Nejste jen zaměstnanec, jste majetek: společnost doslova vlastní vaše DNA. To znamená, že když zemřete na pracovišti, což se velmi pravděpodobně stane, personální oddělení vás může okamžitě obnovit a vrátit zpět do práce. Je tedy ve skutečnosti dobře, že váš zaměstnavatel vlastní DNA svých pracovníků, pokud jde o udržení vašich minimálních nároků, ale také je to v mnoha jiných věcech zjevně strašné.

Nejvýznamnější je bezpochyby fyzika. Dostanete možnost vstoupit na masivní hvězdnou loď, vyřadit reaktor a sledovat řetězovou reakci, jak způsobuje explozi palivové potrubí, a celou tu obří věc, jak se před vámi dynamicky rozpadá. Navíc každá z těchto lodí by měla mít svůj vlastní jedinečný příběh, který budete moct objevit.

Přečtěte si také: V Hardspace: Shipbreaker budete rozebírat lodě při nulové gravitaci

Hardspace: Shipbreaker zkrátka nabízí vše - od nástrojů, přes jejich nejlepší případy použití, až po to, jak vydělat co nejvíce peněz z každé lodi, kterou jste poslali rozmontovat a naučit se vše, co je třeba vědět, abyste byli úspěšní „zachránci“ kosmických lodí. Skrytá nebezpečí, cenné záznamy a hluboká historie tohoto zbrusu nového realistického sci-fi vesmíru jsou skryty uvnitř každé lodi. Jakmile se stanete zkušeným sběračem a vylepšíte své vybavení či dovednosti, budete na cestě k splácení svého dluhu a stavbě domu ve sluneční soustavě. Nezapomeňte však, že každá chyba něco stojí a musíte být obezřetní.

Hardspace: Shipbreaker vyjde v předběžném přístupu na PC přes službu Steam 16. června/juna. Po úplném vydání se dostane i na konzole Xbox One a PS4.