Výbušnou akci Just Cause si na chytrých mobilech a tabletech nezahrajeme. Společnost Square Enix po dlouhém vývoji hru zrušila. Oznámena byla během The Game Awards v prosinci 2020 s plánovaným vydáním v roce 2021. Později byla odložena na rok 2022.

Zrušení vývoje pravděpodobně vychází ze zpětné vazby hráčů, kteří si mohli Just Cause Mobile zahrát. Titul byl na konci roku 2021 spuštěn v Singapuru. V dubnu 2022 se přidaly další regiony jihovýchodní Asie. Včera byl odstraněn z nabídky digitálních obchodů a z internetu zmizely také účty na sociálních sítích a webové stránky.

Takhle bylo Just Cause Mobile v roce 2020 oznámeno

Anne-Lou Grosbois-Favreau, globální vedoucí značky Just Cause ve Square Enix, ve zprávě pro hráče potvrdila, že všechny nákupy modrých diamantů provedené během regionálního předběžného přístupu byly plně vráceny.

Just Cause Mobile měl být spin-off vcelku oblíbené série od Avalanche Studios se zážitkem pro jednoho hráče i multiplayerem. Příběhová kampaň se soustředila na novou zápletku. Jako člen tajného programu Agentury jste měli prozkoumat velké lokace v otevřeném světě a vytvářet aliance se známými postavami z předešlých dílů série. U multiplayeru se počítalo s rozdělením na multiplayerové a kooperační výzvy s možností přizpůsobit si vlastní postavu. Online měl podporovat až 30 hráčů rozdělených do tří týmu, které by bojovaly o základny a body s využitím všelijakých zbraní a vozidel, včetně helikoptér. Výsledkem měl být frenetický boj, ve kterém neměl chybět ikonický přitahovací hák.

Před rokem společnost Square Enix potvrdila vývoj nového dílu Just Cause. Nebylo ale uvedeno konkrétní studio. Předpokládá se opět Avalanche Studios, které také spolupracuje s Microsoftem na Contrabandu. Just Cause 4 vyšlo na konci roku 2018 a obdrželo rozporuplné recenze.