Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dnešní den se bude nést v mafiánském duchu. Těšit se můžete na nový obsah kolem remaku Mafie! V 17 hodin vám přineseme vlastní preview s prvními dojmy z hraní a další videa, nové informace a na sociálních sítích pro vás připravujeme obsah laděný přímo do tematiky naší české milované Mafie, a ještě budeme streamovat!

- Máme tu další teaser na Age of Empires III: Definitive Edition. Tentokrát už je jisté, že hru uvidíme zítra na velké prezentaci v rámci Gamescomu. Ta začíná ve 20:00 a Microsoft ukáže také Wasteland 3 a Destiny 2: Beyond Light. Hry budou součástí Xbox Game Pass. Můžeme tak očekávat, že Age of Empires III: Definitive Edition vyjde brzy.

- 1. 9. v sedm hodin odpoledne našeho času proběhne další War Table stream. Během něho bude odhalen nový hratelný hrdina pro Marvel's Avengers. Vývojáři také potvrdili bezplatné vylepšení PS4 a Xbox One verzí na PS5 a Xbox Series X.

- Zítra uvidíme také Ratchet & Clank: Rift Apart pro PlayStation 5. Půjde o gameplay ukázku z dema, které běží na nové generaci konzole od Sony. Že by nové dobrodružství známé dvojky bylo startovním titulem PS5? Uvidíme.

- Tým The Initiative, který je součástí divize Xbox Game Studios, nabral další významné posily se zkušenostmi u Respawnu, Crystal Dynamics, Naughty Dog a Bungie. Darrell Gallagher, jenž pracoval v Crystal Dynamics a Activisionu, přivítal v týmu 16 nových zaměstnanců, většina má velké zkušenosti, někteří jsou úplnými nováčky. Stále ale nevíme, co The Initiative připravují. S největší pravděpodobností půjde o akční adventuru.

Přečtěte si také: Do Age of Empires 2 přicházejí Vikingové. Od hráčů ale sklízí kritiku

- Microsoft pro Xbox Series X připravil nové uživatelské rozhraní. Jelikož společnost chce sjednotit herní zážitky, rozhodla se, že stejné menu bude mít i Xbox One. Majitelé konzole si mohou vyzkoušet vylepšenou domovskou obrazovku, soukromé zprávy i nové karty Událostí a chat. Vylepšená byla také stránka aktivit, na které můžete vidět nejnovější achievementy svých přátel. Prezentace začíná v čase 13:55.

- Zase Microsoft. Máme tu speciální edice Xboxu One X v designu filmu Wonder Woman: 1984. Společnost vyrobila tři kusy. Wonder Woman Lasso of Truth má umístěné laso na oranžovém designu a budete ji moci vyhrát na sociálních sítích Twitter a Facebook – hledejte na kanálech Xboxu. Wonder Woman Golden Armor má 24karátové zlato a bude vydražena, výtěžek bude věnován organizaci Together For Her, jež pomáhá obětem domácího násilí. Třetí verze je zdobena gepardí srstí a není jisté, zda půjde do dražby. O jejím osudu společnost nemluvila.