Activision opustil další veterán Call of Duty. Po 18 letech se rozloučil šéf designu David Vonderhaar, který ve studiu Treyarch pracoval na osmi dílech Call of Duty, včetně prvního dílu z roku 2003.

Vonderhaar se proslavil zejména s podsérií Black Ops, u které vedl vývoj různých kampaní, multiplayerových režimů a systémů. Důležité pro fanoušky Call of Duty může být, že zůstává v herním průmyslu. Pracuje na nějakém novém projektu, o němž zatím nemůže mluvit.

Vonderhaar při odchodu ze studia Treyarch poděkoval svým kolegům za čas, který investovali do práce na zdokonalení řemesla. „Nikdy jsme neseděli na zadku a vždy jsme přemýšleli, jak zlepšit to, co vymýšlíme, a jak to vytváříme,“ dodal a poděkoval rovněž skvělé komunitě Call of Duty.

Treyarch v prohlášení napsal, že se loučí s legendárním Davidem Vonderhaarem, jehož disciplína, kreativita a inovace pomáhaly utvářet hry od COD 2: Big Red One až po Black Ops Cold War. „Jeho ikonické hlášky a inovativní nápady nám budou chybět,“ uvedlo studio.

V poslední době dokázaly čínské společnosti, jako NetEase Games a Tencent, přetáhnout na svou stranu více zkušených producentů a vývojářů a poskytly jim peníze na vybudování úplně nového studia. Je možné, že je to případ i Vonderhaara. Brzy se jistě dozvíme, co má v plánu.