Microsoft pokračuje v obohacování zážitků série Age of Empires. Tentokrát se dočkají přídavku hráči remasteru druhého dílu. Těm se servíruje velké rozšíření zaměřené na válku mezi Řeckem a Persií.

Chronicles: Battle for Greece je začátek nové série příběhových rozšíření s obrovskou kampaní a velkými změnami. První balíček přináší nové inovativní mechaniky, a dokonce kompletně mění vizuální stránku. Ta bude nově inspirovaná klasickým starověkem, aby odpovídala atmosféře řeckých bitev.

První kapitola zahrnuje více než sto let historie rozprostřených do 21 scénářů. Zažijete běsnění Persie během Jónské vzpoury, připravíte se na obranu Řecka během řecko-perských válek, budete svědky úsvitu demokracie ve zlatém věku Athén, a ještě se připravíte na zničující zkoušky Peloponéské války. Zažijete slavné bitvy, včetně Marathonu, Thermopyl a Salamíny.

Na této zajímavé cestě se setkáte s legendárními postavami, jako je divoká královna bojovnice Artemisia, lstivý stratég Themistokles a udatný generál Brasidas. Každý z nich ožije prostřednictvím animovaných intermezz s tematickou hudbou a dabingem. České titulky potvrzeny nebyly.

Hrát bude možné za tři nové starověké civilizace: Athéňané, Sparťané a Achaimenovci. K nim se vážou nové grafické modely, včetně 55 nových pozemních jednotek, 19 nových námořních jednotek a 85 nových budov. Chybět nebudou ani ikonické starověké jednotky, od válečných vozů přes hoplity až po lodní triéry. Když jsme u nich, tak dojde k přepracování námořních bojů se šesti typy vojenských lodí. Ještě budou nové možnosti sběru a obchodování se surovinami na moři.

Pozor bude nutné dávat na vzájemně se vylučující technologie, které budou představovat strategická dilemata. DLC vyjde 14. listopadu/novembra za 15 eur pro PC a Xbox Series X/S. V předprodeji je na něj 15% sleva. Základní hra Age of Empires 2: Definitive Edition je součástí předplatného Game Pass.