Všichni z vás, kdo mají v lásce Tintina a netrpělivě očekávali jakoukoliv další hru, tak to vypadá, že už nebudete muset moc dlouho čekat. Po téměř deseti letech od vydání The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn od Ubisoftu z roku 2011 bylo oznámeno, že se chystá nový titul.

Vydavatelem je tentokrát francouzský dům Microids - vývojářské studio zodpovědné za samotnou hru ovšem zatím oznámeno nebylo. Může jít o externí studio jako v případě jejich akce Asterix & Obelix XXL (Osome Studio) nebo připravovaného remaku cel-shadové střílečky XIII (PlayMagic), případně může mít Tintina na starost jejich interní studio, které je zodpovědné třeba za smíšeně přijatý třetí díl adventury Syberia.

Na další detaily o hře si ovšem zatím musíme počkat. Stejně jako na oznámení názvu hry, první obrázky či alespoň přibližné datum vydání. Víme akorát, že hra vyjde na PC a blíže nespecifikované konzole, půjde o akční adventuru, vydavatel hře velmi věří a dočkáme se kromě samotného Tintina i jeho psa Filuty (Snowy) také kapitána Tresky (Captain Haddock), Tryfona Hluchavky (Professor Calculus) či detektivů Kadlece a Tkadlece (Thomson a Thompson).