Polská společnost PlayWay, která experimentuje s různými žánry, přichází s oznámením manažerského simulátoru. Ten vás usadí do role ředitele týmu z prostředí Formule 1.

Hra Formula Team nemá oficiální licenci, ale láká na zážitek a emoce ze závodů F1. „Budete zodpovědni za plánování, koordinaci, logistiku, a dokonce i za barvu vozu, doslova za každý detail. Abyste byli úspěšní, budete potřebovat vášeň, odhodlání a zkušenosti,“ uvádí PlayWay v tiskové zprávě.

Z pozice ředitele týmu sestavíte vlastní stáj, vyberete jezdce, přizpůsobíte si vše podle svého gusta a zúčastníte se nemilosrdných závodů. To vše má být doplněno o zvukové efekty, které v kombinaci s kvalitní grafikou vytvářejí skutečně pohlcující závodní zážitek.

Před závodem budete plánovat logistiku, dopravu důležitých věcí na závodní okruhy po celém světě, zatímco během závodů budete radit jezdci v reálném čase, jak má projíždět jednotlivé zatáčky. Do toho budete stavět nové monoposty.

Formula Team má vyjít na PC, datum stanoveno nebylo.

Přečtěte si také: Tvůrci Elite a Planet Coasteru získali licenci na strategický manažer F1

Společnost Codemasters, která má od FIA na Formuli 1 licenci, každým rokem přichází se závody F1. Loni tvůrci do hry přidali populární režim My Team, ve kterém řídíte vlastní závodní tým. Mezitím autoři her Elite: Dangerous, Planet Coaster, Planet Zoo a Jurassic World Evolution získali oprávnění na vývoj a vydání strategických simulátorů F1. První titul dorazí v roce 2022 na počítače a nespecifikované konzole.

„Jsme potěšeni, že oznamujeme víceletou licenční dohodu s F1. Formule 1 je jednou z nejpopulárnějších světových sportovních značek na světě a věříme, že kombinace F1 spolu s našimi zkušenostmi z manažerských her přinese fantastické herní zážitky pro rozsáhlé a rozmanité publikum hráčů po celém světě,“ řekl šéf studia Frontier David Braben a připomenul úspěch vlastních značek Elite: Dangerous, Planet Coaster, Planet Zoo a Jurassic World Evolution.