Internetem se šíří videa z dnes vycházející akce Skull Island: Rise of Kong, která se může stát nejhorší hrou letošního roku a předstihnout The Lord of the Rings: Gollum. Hráči se diví, jak vůbec něco takového může vyjít v roce 2023.

Vypadá to na další hru se slavnou licencí, kterou vývojáři/vydavatel zahodí. Hráči u King Konga poukazují na velmi, velmi zastaralou grafiku, podivnou hratelnost a mnoho dalších nedostatků. Přitom nechápou, že tohle stojí 50 dolarů. Na českém PS Store je 949 Kč. Předplatitelé PS Plus mají 25%, tedy hru za 711,75 Kč.

Zastaralou hru s obří opicí má na svědomí GameMill. Popisuje se jako společnost s osvědčenými zkušenostmi při využívání hodnot některých z nejslavnějších světový značek. Chlubí se spoluprací s vývojářskou špičkou, aby svižně vydávala hry, které potěší jak zaryté, tak příležitostné hráče. Podle Steamu na Skull Island: Rise of Kong pracovalo studio IguanaBee. Vytvořilo kooperativní blbůstku Headsnatchers, akci G.I. Joe: Operation Blackout nebo Little League World Series Baseball 2022.

Skull Island: Rise of Kong vás převtělí do obrovské opice, jež chce pomstít smrt rodičů a zničit alfa predátora Gawa. Abyste se k němu dostali, musíte zdolat vlny prapodivných bestií a skolit jeho přisluhovače.

„Při putování po tajemném ostrově budete odhalovat pověsti a nejrůznější tajemství. Těšit se můžete na bažiny, vodopády, džungle a jeskyně plné lebek, které dodávají ostrovní flóře a fauně šmrnc,“ uvádí popisek.

Skull Island: Rise of Kong vyjde dnes, 17. 10. 2023, na PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.