Steam zažívá poslední dobou rušné chvíle kvůli hrám, které se na něm začaly objevovat. Je už všeobecně známo, že Valve na Steam pouští snad každou možnou hru, za což dostává zčásti negativní a zčásti pozitivní ovace. Nic ale není udržitelné na věčnost a poslední dobou se na Steam už dostávaly vyloženě blbosti, zbytečné hry.

Každopádně nedávno Valve přišlo s tím, že se zpřísní filtr pro obsah, který se na Steam smí dostat. Stopku dostane nelegální obsah a trollící obsah. Jako zřejmý příklad Valve odstranilo několik těchto her, mezi které patří třeba AIDS Simulator či ISIS Simulator. Nyní na Steamu neprojdou hry spadající do kategorie kontroverzních témat. Tím si můžete představit rasismus či sexualitu. Co je nově chápáno jako trollení, nebylo přímo sděleno. Dá se tipnout, že se bude jednat o hry výše zmíněné a jim podobné.

Do podvědomí hráčů se dostala i hra Active Shooter, v níž jste měli za úkol střílet na americké škole, a to buď jako útočník, nebo jako člen zásahové jednotky. Ta se taktéž na Steam už nedostala, spadá do sekce trollení. Mluvčí Valve pro VentureBeat označil Active Shooter za zbytečnou hru, která měla rozvířit emoce už jen kvůli své existenci. Active Shooter měla mimoto nesplnit několik dalších podmínek Steamu, včetně porušování autorských práv. 

Můžeme se tedy jen ptát, co bude na Steamu povoleno. Vznikl z toho trochu guláš, nemyslíte? Hráli jste díky Steamu nějaké tyto "kontroverzní" hry?