Po celém světě se prodalo více než 100 milionů kusů konzolí PlayStation 4. Jak se ale daří současné konzoli od Sony na jednotlivých tvrzích? Takovou informaci se od japonské společnosti nedozvíme. Naštěstí je tu herní analytik Daniel Ahmad, který sdílí čísla prodejů z nejdůležitějších regionů.

Největší popularitu zažívá PS4 ve Spojených státech amerických. Přitom za oceánem se dříve dařilo nejvíce Microsoftu se svým Xboxem 360. Američané v minulosti před PS3 volili X360, ale u aktuální generace se to otočilo a jen v USA se prodalo více než 30 milionů kusů. Druhým nejdůležitějším trhem pro PS4 je domovské Japonsko, u něhož analytik uvádí 8,3 milionu. Následuje 7,2 milionu v Německu, 6,8 milionu ve Spojeném království a méně než 6 milionů ve Francii.

Není pochyb o tom, že PlayStation 4 je úspěšnou konzolí. Bohužel konkurenční Microsoft přestal prodeje Xboxu One zveřejňovat. Tak se místo toho podíváme na nejúspěšnější konzoli všech dob. PS2 v USA do ledna 2013 prodala 53,65 milionu kusů. Celkové prodeje této oblíbené konzole jsou potom 150 milionů po celém světě. To s největší pravděpodobností PS4 nepřekoná, když už koncem nadcházejícího roku má dorazit nová generace PlayStationu.