S novými projekty od videoherních veteránů se roztrhl pytel. Fun Dog Studios, kde se sešli vývojáři sérií Mass Effect, Doom, Horizon, Killzone nebo Zaklínač, se pochlubilo hrou The Forever Winter. Jde o kooperativní taktickou survival hororovou střílečku, ve které musíte přežít ve stínu děsivých a obrovských válečných strojů, které se ocitly v nekonečném konfliktu trvajícím už 40 let.

Ze začátku si vás možná stroje nebudou ani všímat. Čím více budete narušovat jejich cíle, tím více se vás budou snažit zlikvidovat. Stroje mají operovat v koordinovaných skupinách a inteligentně reagovat na vaše akce. Lepší tak bude se skrývat a takticky plánovat.

„Ekologický kolaps umocněný zběsilým technologickým pokrokem nás přivedl až sem: do světa, který dusí 40 let průmyslového násilí mezi dvěma vojenskými velmocemi, nemilosrdného masového zabíjení automatickou umělou inteligencí, hybridů člověka a stroje a bezútěšné pravdy o lidské povaze. Tato válka má dvě strany a vy nejste ani na jedné z nich,“ přibližují autoři pozadí hry.

The Forever Winter působí zajímavě. Zatím je potvrzena pouze PC verze, bez data vydání.