Zajímavý fantasy svět Pána prstenů bude konečně náležitě využit. Embracer Group, majitel Middle-earth Enterprises, prozradila, že má ve vývoji hned několik her. Jejich příprava je ale teprve na začátku.

Jednotlivé The Lord of the Rings projekty jsou v rané fázi vývoje. Ve studiích Embraceru probíhá aktivní testování a vytváření prototypů několika nových herních konceptů odehrávajících se ve světě Středozemě. Švédský holding, který vlastní také THQ Nordic a české Warhorse Studios, zkoumá širokou škálu pohlcujících a autentických her, které mají mít autentické příběhy.

„Věříme, že detailní a včasné zapojení komunity je zásadní pro vytvoření zážitků, které skutečně rezonují,“ uvedla Embracer Group. „Při pokládání základů a strategickém dlouhodobém plánování [Pána prstenů a Hobita] jsme pilně spolupracovali s našimi vlastními tvůrčími týmy, dalšími prvotřídními tvůrci a naší vášnivou fanouškovskou základnou.“

Ve spolupráci s Amazon Games v současné době vzniká nové masivně multiplayerové RPG zasazené do Středozemě. Další chystanou hrou ze světa Pána prstenů je Tales of the Shire, která láká na prožití poklidného života hobita v nádherné klidné krajině Kraje. Také nesmíme zapomenout na úspěšný titul Return to Moria, který brzy vyjde rovněž na Steamu a Xboxu.

Doufejme, že připravované projekty dopadnou lépe než The Lord of the Rings: Gollum z roku 2023. Tahle akční stealth adventura od vývojářského studia Daedalic se opravdu nepovedla. Není divu, že poté firma zavřela svůj vývojový tým a rozhodla se věnovat jen vydávání.