V polské Vratislavi se zformovalo nové studio Far From Home a oznámilo first-person survival Project Oxygen, jenž míří na PC, PS5 a Xbox Series X. Přesné datum vydání neznáme, ale předběžná verze má dorazit v roce 2021 na Steam. Hra běží na Unreal Enginu.

Project Oxygen se odehrává v budoucnosti na Zemi zničené ekologickou katastrofou. Ta má za následek velké množství toxického prachu. Jediným bezpečným místem se stala obloha. Vašim úkolem bude přežít v nepřátelském světě, shromažďovat cenné materiály, zdroje a nástroje.

Důležitou roli mají hrát experimenty. Hodně času budete trávit ve vzducholodi, kterou si vyrobíte a budete o ni následně pečovat a vylepšovat ji. Vzducholodě mají být posledním domovem na Zemi. Podíváte se ale i do pustého světa, jenž bude značně jiný a dlouho ho nenavštívil člověk.

Přečtěte si také: Dying Light 2 nabídne velké množství obsahu a hra bude dlouhodobě podporována

Tým Far From Home je složen z bývalých vývojářů, kteří pracovali mimo jiné na Dying Light, Dying Light 2, Dead Island, The Medium, Chernobylite nebo Divinity: Original Sin 1 a 2. Rozhodli se, že chtějí zužitkovat zkušenosti a přinést hráčům zbrusu novou značku. S tou se zaměřují na AA+. To jim má umožnit vyvarovat se problémům, kterým čelí AAA tituly s velkým rozpočtem.