Po čtyř letech v předběžném přístupu vychází Factorio v plné verzi. Aktualizace s označením 1.0 byla vydána dnes a budování a udržování továrny od nezávislých českých tvůrců se dostává do nové životní etapy.

Factorio je ve vývoji již 8,5 let. Dle slov vývojářů šlo o neuvěřitelnou jízdu, která zdaleka nekončí. V plánu je další vývoj a oprava chyb, na které se u verze 1.0 nedostalo.

Factorio obsahuje české titulky, stojí 25 euro a na Steamu si hru můžete vyzkoušet prostřednictvím demoverze. V titulu budete těžit suroviny, zkoumat technologie, budovat infrastrukturu, automatizovat výrobu a bojovat s nepřáteli.

„Ze začátku budete ručně kácet stromy, těžit rudu, vyrábět překladače a transportní pásy. Ale v krátkém čase se stanete industriální velmocí s obrovskými poli solárních panelů, rafinériemi zpracovávajícími ropu a továrnami které vyrábí a nasazují stavební a logistické roboty. Vše pro Vaši neutuchající potřebu surovin. Toto těžké využívání zdrojů planety se nelíbí místním obyvatelům, takže budete muset být připraveni bránit sebe a své strojové impérium,“ dočteme se v popisku hry.

Spojit se můžete s ostatními hráči v kooperativním multiplayeru a vytvářet obrovské továrny, spolupracovat a delegovat úkoly.

Přečtěte si také: Autor Bran Skeldalu ukazuje real-time roguelike strategii Tribe Nation