Tisíce odhodlaných mužů s meči a štíty se mezi sebou zabijí a prší na ně šípy. Taková klasická středověká bitva plná krve a výkřiků, řekli byste si. V tom se však na bojišti objeví džíp, zběsile přejede část jednotky, vystoupí z něj chlápek a začne kolem sebe střílet moderními zbraněmi. Akční a strategický sandbox Kingmakers na to jde zkrátka jinak a hodlá pro jednoho a více hráčů nabídnou netradiční středověké bitvy.

Ve hře jste cestovatelem v čase z budoucnosti, který je vyzbrojen moderními střelnými zbraněmi a vozidly, aby se postavil středověkým rytířům, změnil průběh války a zabránil pozdější apokalypse. K dispozici máte útočné pušky, brokovnice, granátomety, obrněná vozidla a dokonce i vrtulníky. Vedle užívání si tohoto všeho budete velet vlastní armádě rytířů, lučištníků a jízdě prostřednictvím strategického real-time režimu, který nabízí také budování základny. Hrát můžete sami, případně spolupracovat s přáteli v kooperaci.

Vývojáři ze studia Redemption Road Games na hře pracují posledních pět let a inspirovali se u Deep Rock Galactic nebo World War Z. Z videa zážitek připomíná kosení hord zombíků v Left 4 Dead, případně brouků v Helldivers 2. Každopádně, Kingmakers bude už v letošním roce dostupné na Steamu v rámci předběžného přístupu. V plánu jsou playtesty a demoverze. Co myslíte, koukáme právě na nový hit?