Stejně jako nás všechny ostatní, i službu Xbox Game Pass čeká perný měsíc. Pomocí blogového příspěvku Microsoft oznámil první vlnu nových her, které se do služby v následujících pár týdnech dostanou.

Nebo dostaly. Už nyní je totiž pro cloud, PC a Xbox Series X/S dostupná akční adventura Gotham Knights, kterou lze hrát solo nebo v kooperaci a kde se vžijeme do role jednoho ze čtyř členů Batmanovy rodiny.

Pokud byste ovšem rádi sáhli po něčem jiném, dnes v 18:00 vyjde The Lamplighter's League, další z her, která bude dostupná na cloud, PC a Xbox Series X/S. Tato hra slibuje jakousi kombinaci Indiana Jonese a XCOMu; budeme se muset plížit, krást a prostřílet se skrze různé výzvy a nebezpečí.

Nebude trvat dlouho a službu obohatí další hry. Už zítra se na Game Passu pro cloud a Xbox Series X/S objeví kooperativní řezničina Warhammer 40,000: Darktide od tvůrců série Warhammer: Vermintide.

10. října zase vyjde na všechny tři platformy závodní Forza Motorsport a o dva dny později, tedy 12. října, akční singleplayerová i kooperativní střílečka From Space, která láká ztřeštěností.

První vlnu nových her poté zakončí 17. října japonské RPG Like a Dragon: Ishin!. Už teď ale víme, že nás v průběhu druhé poloviny října čeká minimálně pokračování populární budovatelské strategie Cities: Skylines či ujetý rytmický battle royale Headbangers.

Dle očekávání ale bude docházet i k odebrání některých her. 15. října ze služby zmizí následující tituly: Eville, Overwhelm, Shenzhen I/O, The Legend of Tiading, Trek to Yomi a Turnip Boy Commits Tax Evasion.