V Electronic Arts nebyli nikdy připraveni lépe na nákup nových studií. Americká společnost má zájem o koupi nových týmů a sleduje talentované vývojáře. Alespoň takto se vyjádřil finanční ředitel Blake Jorgensen během konferenčního hovoru s investory, když padl dotaz na tohle téma.

Dotaz během konferenčního hovoru směřoval ke spekulacím o akvizici herní divize Warner Brosu, kterou chce firma AT&T prodat. Podle neoficiálních informací mají být mezi zájemci společnosti Electronic Arts, Take-Two, Activision Blizzard a Microsoft.

Je ale otázkou, zda by EA byla schopna WB Interactive koupit. Divize je oceněna na 4 miliardy dolarů. Jorgensen přímo tuto společnost nezmínil. Místo toho připomenul koupi studia Respawn (tvůrci Titanfallu) jako příklad toho, co Electronic Arts obvykle kupují. Dle exekutivy jsou nejlepší akvizice v historii EA ty, které se rodí z dlouhodobých vztahů se studiem. EA nemá zájem získat práva na zajímavé značky, místo toho chce získat talentované týmy, což byl právě případ Respawnu.

WB Interactive je potenciálně oceněn na 4 miliardy dolarů a budoucí majitel by získal studia jako Avalanche Software (Disney Infinity), Monolith Productions (Middle-earth Shadow of War / Mordor), NetherRealm Studios (Mortal Kombat, Injustice), Rocksteady Studios (série Batman Arkham), TT Games (LEGO hry) a různé týmy WB Games po celém světě. Tady je nutné zmínit, že koupě WB Interactive by automaticky neznamenala práva na využití značek jako je Batman nebo Harry Potter. O licenci by musel potenciální kupec jednat. Zahrnuty mají být jiné značky, například Mortal Kombat, jenž má být součástí prodeje NetherRealm Studios.