Hráči české strategické hry Factorio, ve které budují automatizované továrny, poletí do vesmíru. Studio Wube Software jim to umožní ve velkém přídavku Space Age. To začíná tam, kde končí hlavní kampaň základní hry, tedy po vypuštěný rakety do vesmíru.

V expanzi Space Age do vesmíru vypustíte více raket za účelem vybudování vesmírných plošin na oběžné dráze pro orbitální průmysl a průzkum, abyste se mohli vypravit na čtyři nové planety.

Prozkoumat je budete moci v libovolném pořadí, ovšem vaše rozhodnutí má mít dopad na hratelnost, protože každá z planet má své jedinečné klima, zdroje, výzvy a herní mechanismy. Většina planet bude mít také různé vojenské cíle. K dispozici budete mít tři nová odvětví vědeckého výzkumu.

Factorio po fázi předběžného přístupu vyšlo v plné verzi před třemi lety a obsahuje českou lokalizaci. Loni titul dorazil na Nintendo Switch. Původním plánem studia bylo zahrnout rozšíření do verze 1.0, ovšem je dost rozsáhlé a ambiciózní. První koncepty vznikaly už v roce 2016.

S vydáním Space Age, které je naplánováno zhruba za 12 měsíců, přijde v doprovodu velká aktualizace 2.0 s vylepšením hry i enginu. Mezi ně patří upravené ovládání systému vlaků, optimalizované chování létajících robotů a lepší plánování.

Po vydání Space Age vývojáři doporučují začít celou hru znovu a postupně projít původní kampaní a tímto velkým přídavkem. Herní doba se v takovém případě odhaduje na 80 hodin pro zkušené hráče. Celý zážitek má být vyvážený a lákavý nejen pro veterány, nýbrž také pro nové hráče. S ohledem na to budou upraveny ceny raket a některé vynálezy budou dostupné později, na jednotlivých planetách. Pokud se řadíte do druhé skupiny, tak na Steamu si můžete vyzkoušet demoverzi Factoria. Hra stojí 32€.