Uznávaná akční RPG adventura GRIME se na PC dočká pokračování. Oznámilo to vývojářské studio Clover Bite, které zároveň prozradilo detaily o tom, co nám další ambiciózní titul žánru metroidvania přinese. Bohužel, tvůrci se zatím nepodělili o datum vydání.

GRIME II nás opět zavede do umělecky krásně zpracovaného temného světa, kde se dostaneme to kůže tvora označovaného jako Formless. Ten pohlcuje nepřátelské kreatury a vytváří z nich formy, které jsou následně použitelné ke speciálním útokům. Schopny střílet projektily, házet s nepřáteli ze strany na stranu, omračovat je, anebo je dokonce proměňovat ve spojence. Pomáhat vám ale mohou nejen v boji, nýbrž i s prozkoumáváním všech tajuplných zákoutí.

Tvůrci se snaží zvýraznit možnost zvolit si vlastní styl hry, a to nejrůznějšími možnostmi kombinací schopností, útoků a forem. Lákají také na prostředí, jehož nástrahy můžete využít v soubojích. To stejné však platí i pro vaše nepřátele. Dle popisku hry máme dále očekávat průzkum jedinečných civilizací či kultur a postavy, s nimiž půjde konverzovat.

Původní GRIME z roku 2021 se pak pomalu dočká svého uvedení na Nintendo Switch. Vývojáři v příspěvku na sociální síti X uvedli, že se Switch verze konečně připravuje na spuštění a datum vydání bude prozrazeno již brzy. Omlouvají se přitom za to, že o portu v poslední době pořádně neinformovali. V dalším postu pak tvůrci ohlásili, že třetí DLC pro GRIME bude vydáno spolu s příchodem hry na Switch.

GRIME II si můžete přidat do seznamu přání na Steamu.