Myslím si, že jen málo z vás nikdy neslyšelo o rozšířené realitě. Nejčastěji se mluví o realitě virtuální, avšak většina hráčů si vyzkoušela jiný typ, nesoucí název augmentovaná realita (zkráceně AR). A Microsoft se rozhodl udělat jejich mix. A pro tento mix, nesoucí název Windows Mixed Reality vyjde Halo Recruit.

„Během prvních oznámení rozšířené reality se našla velká skupina skeptiků, včetně mě. Představa nasazení si masky, která vás přenese do virtuálního světa, se mi zdála poněkud klaustrofobní. Ale dnes už ne. Pro tvůrčí tým existuje jen pár vzácných příležitostí, kdy si vyzkoušíte skutečně nové prostředí a svět smíšené reality pro nás vzácnou příležitostí skutečně je.“ – píše Kiki Wolfkill o svých zážitcích s rozšířenou realitou. Je nutné si uvědomit, že nejde o novou hru. Jde o seznámení se světem, postavami a možná i zbraněmi. Délka se vyšplhá jen na pět minut, ale měli byste dostat zážitek ze smíšené reality, na který nikdy nezapomenete.

Pokud se ptáte, jaká zařízení podporují Windows Mixed Reality, Microsoft jejich seznam zveřejnil. A jedná se o následující zařízení:

  • Acer Windows Mixed Reality Headset

  • Dell Visor

  • HP Windows Mixed Reality Headset

  • Lenovo Exploer

  • Samsung HMD Odyssey

Halo Recruit bude jedním ze startovacích titulů Windows Mixed Reality, vycházející ve stejný den jako Fall Creators Update neboli 17. října a Microsoft slibuje, že během dne vydání ve Windows Store přibude přes 20 000 aplikací, speciálně určených pro Windows MR.

A jaký názor máte vy? Měli jste možnost vyzkoušet si jakoukoli rozšířenou realitu? Napište svůj názor do diskuze.