Pamatujete si ještě na plošinovku Braid? Tenhle nezávislý zázrak vyšel už před 15 lety a stal se jednou z nejoceňovanějších her své generace. Thekla Inc. se rozhodla přinést hru ještě jednou ve výroční edici s vylepšením.

Braid Anniversary Edition bude mít vylepšené zvukové efekty, nově nahraný soundtrack, aktualizovanou grafiku ručně překreslenou původním herním výtvarníkem Davidem Hellmanem, plynulejší pohyby díky dodatečným animacím a možnost libovolně přepínat mezi výroční a původní verzí hry.

Pro fanoušky budou připraveny komentáře od členů původního vývojářského týmu. Má jít o více než 15 hodin povídání. Dozvědět se můžete zákulisní věci. Mezi komentujícími bude tvůrce Jonathan Blow, zvukový designér Hans Christian Kock, zvukový designér/skladatel Martin Stig Andersen, programátor Casey Muratori a další.

Braid Anniversary Edition vyjde 30. 4. 2024 na PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4 a mobilní zařízení. V případě Androidu a iOS má exkluzivitu Netflix. Verze pro Mac a Linux budou později.