Úspěšná strategická hra s železniční a silniční dopravou se značně rozrostla. Mashinky od Jana Zeleného jsou nadále v předběžném přístupu na Steamu, vývojář na nich pracuje a o víkendu zveřejnil novou aktualizaci. Ta do hry přidala šestou epochu: přináší sebou nový průmysl, nové lokomotivy a vagony, nová vozidla, rozšíření stanice, 7 nových úkolů, nové mechaniky a opravu chyb.

„Po vydání elektrifikace a vylepšení uživatelského rozhraní jsem považoval 6. epochu za střední až menší update, nakonec se ale rozrostla a patří rozhodně mezi ty větší,“ píše Jan Zelený ve zprávě.

Velkou novinkou v šesté epoše je vápencový lom a s ním cementárna, betonárka a supermarket. K tomu dva nové vagony na vápenec a dva nové vagóny na cement. Co se nových lokomotiv týče, tak ve hře najdete Aries (inspirovaný Taurusem), 60E (inspirovaná GE E60CP), Lok 460 (inspirovaná Re 460 / Lok 2000), SGV (inspirované TGV SE) a Siberian (jedná se o unikátní lokomotivu pro předchozí epochu, inspirovanou VL8-1522).

I když se Jan Zelený zaměřuje zatím zejména na lokomotivy a velkou aktualizaci se silničními vozidly slibuje na později, zahrnul do updatu vozidla na převoz jídla, konkrétně dva trambusy. Dále rozšířil stanice o hotel a sklad a došlo i na sedm nových úkolů, některé s unikátní odměnou, jiné plné zábavy a výzev. Autor doporučuje The Movie.

U nových mechanik najdeme podmořský tunel a signály v tunelech.

Mashinky vyšly na počítače v předběžném přístupu již na podzim 2018. Prodávají se na Steamu za 22,99 euro. Celkem je v plánu 7 historických epoch. Datum vydání plné verze je odhadován na letošní rok, případně rok budoucí.